Door onze website te gebruiken stemt u in met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid

Press Work

Metalen onderdelen staan wereldwijd bekend als ijzersterk. Toch kunnen de meeste metalen stukken ook geplooid en/of gestanst worden. Dat gebeurt niet met de hand, maar met een zogenaamde pers (ofwel ‘press’). De metaalpers kan onderdelen plooien, dieptrekken en stansen. Op die manier veranderen we vlak metaal in de vorm die u nodig heeft. 

Kortom: press work is de methode bij uitstek om zelf industriële metalen onderdelen te maken in hogere oplages.

Hoe verloopt perswerk?

First things first: we willen dat uw perswerk voor 100% strookt met onze ultieme kwaliteitseisen. Daarom maken we eerst en vooral enkele prototypes van uw onderdelen. We bouwen deze prototypes aan de hand van de tekeningen die u ons bezorgt, of we creëren tekeningen op basis van uw input.

Het persen van materialen gebeurt aan de hand van een zelfontworpen en gemaakte unieke matrijs. Die kan meer dan 100 000 stuks per dag (manueel en serieel) persen. Dit proces zorgt voor minder kosten en meer kwaliteit. 

Een kwalitatieve innovator in press work

Onze innovatieve persen zorgen voor kleine of complexe onderdelen van de hoogste kwaliteit. Dankzij onze technologische vooruitgang en expertise konden we ons kwaliteitsniveau verhogen naar minder dan 200 PPM, een unieke score in onze sector. 

Daarbovenop hebben wij een ISO-certificering. Zo bent u zeker van goede productkwaliteit en geoptimaliseerde werkwijzen.

Op zoek naar de metalen oplossing voor uw product van de toekomst?